![]() ![]() Vegetariska piroger med grönkål![]() Fyllda med grönkål och matvete blir pirogerna matiga och passar extra bra att göra på vintern. Välj grönsaker i säsong för att variera pirogerna under året! Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:12 stycken stora eller 24 stycken små Ljumma mjölken. Smula jästen i en bunke och lös den i mjölken. Tillsätt olivolja, salt, äggvita, dinkelmjöl och vetemjölet i omgångar. Arbeta samman till en deg och knåda den smidig i 5-10 minuter. Låt jäsa i cirka 30-45 minuter (börja med fyllningen under tiden). Ta upp degen och forma bullar: 12 stycken för stora piroger, 24 stycken för små. Lägg att vila i 15 minuter. Koka matvete, vatten och salt i cirka 10 minuter eller tills vätskan kokat bort. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem i olja och smör ett par minuter, tillsätt grönkålen och buljongtärningen. Låt steka tills det mesta av vätskan kokat bort. Tillsätt grädden och smaka av med salt och svartpeppar. Koka samman och blanda med matvetet. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ner. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut rundlar av degbullarna. Fördela fyllningen på dem. Pensla kanterna med uppvispat ägg och mjölk. Lägg samman till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla ovansidan med uppvispat ägg. Lägg pirogerna på plåt med bakplåtspapper. Grädda pirogerna i cirka 12-15 minuter mitt i ugnen tills de fått fin färg. ![]() ![]() ![]()
|
|