Ärtbiffar

Vegetariska biffar som är lätta att laga! Gula ärtor är ett gott allternativ till kikärtor.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 dl gula ärtor
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk koriander*
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk majsstärkelse (maizena)
  • olja till stekning, gärna olivolja

Gör så här:

Blötlägg ärtorna över natten. Häll av vattnet och koka ärtorna i nytt vatten i cirka 1 timme. Ärtorna ska vara mjuka men inte sönderkokta.

Finhacka löken och vitlöken. Mosa eller mixa ärtorna grovt tillsammans med löken, vitlöken och kryddorna. Tillsätt ägg, sesamfrön och maizena.

Forma smeten till små biffar och stek dem i rikligt med olja på medelhög värme så de får en knaprig yta. Vänd när biffen håller ihop och har en fin färg.

Servera biffarna nystekta tillsammans med grönsaker, till sallad, couscous eller potatisrätter. Biffarna passar också i ett pitabröd.

* Torkad koriander kan med fördel bytas ut mot ett knippe färsk om det är säsong.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sopprecept

Gröna soppor i alla färger

Äter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa!

sopprecept.se


Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

Risotto som sakta koka samman är bekvämmat av högsta klass. Enkel att lyckas med, lätt att passa och framförallt lätt att variera.
Smaksätt risotton med fänkål och ruccola eller champinjoner och ärtor och du har en god vegetarisk rätt som fungerar både som huvudrätt eller tillbehör.
Laga risotto med klassiska smaksättare som bacon eller salami. Eller gör en kryddig risotto med timjan och paprika som ger smak. Ett perfekt tillbehör till både kött och fågel. Eller helt enkelt som den är – serverad med en god sallad och bröd!

 risotto.nu


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...