Mathavresallad med rotfrukterRobust sallad som är ett perfekt tilbehör till varmrätten eller på buffén. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken, moroten och kålroten och fräs den sakta i lite olja i en kastrull. När löken och rotfruktern är mjuka, lyft ur dem och häll i 4 dl vatten och buljongtärningen. Låt koka upp och rör ner mathavren. Låt koka på svag värme cirka 15 minuter. Blanda de svalnade rotfrukterna med bönorna och den tärnade tomaten. Rör samman olivolja, vinäger, oregano, kapris och honung. Blanda med rotfrukterna och bönorna och blanda sedan med den svalnade mathavren.
Smaka av med salt och peppar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakelserEgna mazarinerMazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden! KladdkakorFika genast? Kladdkaka!Kladdkakan har vunnit svenska folkets hjärtan! Med en lätt nötbotten blir den om möjligt ännu godare. BrowniesLyxiga browniesVi älskar brownies! Dessa småsega, chokladstinna chokladrutor som passa till både lyxig fika och uppskattad efterrätt. Vi bjuder på några nya recept: Gör favoriten romrussinbrownies med hemgjorda romrussin i kakan. Laga läckra brownis med vit choklad eller kanske brownies med muscovadosocker... Bättre än hembakade brownies kan det inte bli! |
|