Mathavresallad med rotfrukterRobust sallad som är ett perfekt tilbehör till varmrätten eller på buffén. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken, moroten och kålroten och fräs den sakta i lite olja i en kastrull. När löken och rotfruktern är mjuka, lyft ur dem och häll i 4 dl vatten och buljongtärningen. Låt koka upp och rör ner mathavren. Låt koka på svag värme cirka 15 minuter. Blanda de svalnade rotfrukterna med bönorna och den tärnade tomaten. Rör samman olivolja, vinäger, oregano, kapris och honung. Blanda med rotfrukterna och bönorna och blanda sedan med den svalnade mathavren.
Smaka av med salt och peppar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! VardagsreceptEnklaste fiskrätten mättar mångaSmidigaste vardagsfisken är varken torr eller smaklös. Laga några allt-i-ett favoriter, som fisk i sås på risbädd. HöstlovBaka på höstlovetHöstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans. HelgmenynTacksam ugnsrättSkaffa några auberginer så har du kommit en bra bit på väg mot helgmiddan. Få grönsaker är så tacksamma att använda till ugnsrätter, och de är lätta att krydda efter egen smak. Fyll med någonting gott och gratinera halvorna. Köttfärsfyllning eller vegetariskt går lika fint. Eller laga god moussaka! Kanske gratinerar du dem med kyckling och tomat? En god auberginedip är heller inte fel till plockmaten! |
|