Mathavresallad med rotfrukterRobust sallad som är ett perfekt tilbehör till varmrätten eller på buffén. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken, moroten och kålroten och fräs den sakta i lite olja i en kastrull. När löken och rotfruktern är mjuka, lyft ur dem och häll i 4 dl vatten och buljongtärningen. Låt koka upp och rör ner mathavren. Låt koka på svag värme cirka 15 minuter. Blanda de svalnade rotfrukterna med bönorna och den tärnade tomaten. Rör samman olivolja, vinäger, oregano, kapris och honung. Blanda med rotfrukterna och bönorna och blanda sedan med den svalnade mathavren.
Smaka av med salt och peppar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaKex till ostenRiktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten! EfterrätterSaffrans- pannkakaGyllengul, serverad på klassiskt vis med vispgrädde och salmbärssylt - saffranspannkakan är en riktig, gotländsk läckerhet! Men kakan är inte svår att lyckas med hemma i köket. Tvärtom är den en lättlagad efterätt som går fint att laga till många. Prova ett recept på saffranspannkaka i långpanna till helgen! Och skulle du sakna salmbärssylt i skafferiet så prova med björnbär eller hjortron. Succén är given! Trevlig helg! |
|