Pasta med mozzarella och tomatsås

Pasta med tomatsås kan vara riktigt gott, särskilt med god smaksättning och lite mozzarella!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 portioner pastasnäckor, gärna fullkorn
  • 1 röd paprika
  • 1/2 rödlök, ca 80 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade eller passerade tomater
  • 2 tsk buljongpulver
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk basilika
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt, svartpeppar
  • 125 g mozzarella

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skär paprikan och champinjonerna i bitar. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, champinjoner och paprika i några minuter tills vätskan kokat bort. Tillsätt tomater, buljongpulver, oregano och basilika. Låt puttra samman i 10 minuter. Rör ner crème fraiche och persilja, smaka av med salt och svartpeppar. Riv mozzarella och blanda samman med pasta och tomatsås precis före servering medan såsen fortfarande är varm.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

omelettrecept.se

Kladdkakor

Kladdkakorna som alla älskar!

Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar!

kladdkakor.se


Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

Lägg kött, kyckling eller grönsaker i en smakrik marinad och grillningen tar fart! Oavsett om du väljer att marinera över natten eller pensla på vid eller efter grillningen är det lätt att smaksätta grillat. Lagom till värmen tipsar vi om några lätta marinader: Limesmak till kycklingen, tomat och soja till fläskkött och en god vitlöksblandning till grönsakerna. Fläskfilén trivs i vinmarinad och till lammet kryddar vi klassiskt med rosmarin och vitök. Den som vill ha lite omväxling gör en marinad på cider och penslar kycklingen först när den är färdiggrillad. Lätt som sagt, och riktigt gott i värmen!

 helgmenyn.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...