Pasta med mozzarella och tomatsås

Pasta med tomatsås kan vara riktigt gott, särskilt med god smaksättning och lite mozzarella!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 portioner pastasnäckor, gärna fullkorn
  • 1 röd paprika
  • 1/2 rödlök, ca 80 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade eller passerade tomater
  • 2 tsk buljongpulver
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk basilika
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt, svartpeppar
  • 125 g mozzarella

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skär paprikan och champinjonerna i bitar. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, champinjoner och paprika i några minuter tills vätskan kokat bort. Tillsätt tomater, buljongpulver, oregano och basilika. Låt puttra samman i 10 minuter. Rör ner crème fraiche och persilja, smaka av med salt och svartpeppar. Riv mozzarella och blanda samman med pasta och tomatsås precis före servering medan såsen fortfarande är varm.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bärlyx!

Smak av sommar

Bär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon.

bärrecept.se

Baka luftigt!

Frasigt nybakat bröd

Surdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd.

hembakatbrod.se


Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

Visst kan det vara gott med en välgjord köttfärssås. Men du kan lätt använda färs för att locka fram andra smaker om du väljer kött från rådjur eller älg. Viltfärsbullar är gott både tillsammans med potatis och som tillbehör till soppa och ett gott bröd. Gör du viltfärslimpa höjder du nivån på köttfärslimpan och får en rätt som fungera fint både som varmrätt och kallskuren på buffén. Prova den tillsammans med kapris på hembakat knäckebröd!

 helgmenyn.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...