RårakorFrån husmanskosten hämtas rårakorna, ett bra tillbehör som gärna serveras traditionsenligt med lingonsylt. Du behöver
Gör så här:Skala potatis och lök och riv på rivjärnets grova sida. Krama ur överskottsvätskan. Blanda väl med ägg, salt och svartpeppar. Smält smöret i en stekpanna eller plättlagg och stek tunna plättar. Vänd efter några minuter när de fått gyllenbrun färg och stek färdiga. Servera genast. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Gott till utflykten!SportlovsdagsNu är det dags för sportlov! Den som rör på sig behöver fylla på med energi, varför inte med hembakade bars laddade med solrosfrön, russin och kokos? Tårta i långpannaTårta till alla!Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många! LättlagatSnabbmatDet är lätt att stirra sig blind på koktider när det är bråttom i köket. Inte konstigt att pasta är en självklar vardagsrätt. Pastagratäng från frysen är lätt att värma! Men ofta är det antalet moment och tillbehör som avgör hur snabbt du har maten på bordet. Rätter där allt lagas i samma gryta vinner många gånger. Svampsoppa, bondomelett eller champinjonrisotto är alla klara på under halvtimmen, sköter sig själva stor del av tiden och är mycket godare än mikrovärmd färdigmat! |
|