RårakorFrån husmanskosten hämtas rårakorna, ett bra tillbehör som gärna serveras traditionsenligt med lingonsylt. Du behöver
Gör så här:Skala potatis och lök och riv på rivjärnets grova sida. Krama ur överskottsvätskan. Blanda väl med ägg, salt och svartpeppar. Smält smöret i en stekpanna eller plättlagg och stek tunna plättar. Vänd efter några minuter när de fått gyllenbrun färg och stek färdiga. Servera genast. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorKladdkakorna som alla älskar!Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar! FrukostbullarFrukostbullarna som får dagen att lyfta!Nybakat på morgonen är en skön start på dagen. Prova lättbakade rågbullar till morgonkaffet. SconesFruktsconesVi är många som gillar scones! Att scones är populärt är kanske inte så konstigt - detta snabba bröd, som inte behöver jäsa, är lättbakat, kan varieras på många sätt. Och det smakar fantastiskt! Nybakade scones, med smör och ost, kanske en god citrusmarmelad eller sommarens sylt från förrådet? Och så te till, förstås! Variera sconesen med ett recept där torkad frukt och grahamsmjöl ger god smak åt brödet. Baka en omgång fruktscones, koka en kanna gott te och njut inne i värmen medan vårvintern härjar som värst utanför fönstret. Snabba, men varma mathälsningar från pepparochsalt! |
|