Couscoussallad med gröna linserEnkel och god grundsallad. Passar fint som tillbehör eller enklare lunch. Gott på picknicken! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka upp 1/2 liter vatten tillsammans med buljongen och oljan. Blanda ned couscousen och lägg på ett lock. Ställ av från plattan och låt grynen svälla cirka 10 minuter. Rör om med en gaffel. Blanda linser, rödlök, majs och vinäger. Pressa ner vitlöken och blanda i dragon. Blanda med couscousen och smaka av med salt. Skiva tomaten och dekorera. Salladen kan serveras ljummen eller kall. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SöndagsstekEgen rostbiffSkippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med. KrutongerTillbehören som lyfter matenRätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan! FestgrytaBurgundisk köttgrytaAtt låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg! |
|