Couscoussallad med gröna linser

Enkel och god grundsallad. Passar fint som tillbehör eller enklare lunch. Gott på picknicken!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g couscous
  • 1 buljongtärning, grönsaks
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl kokta gröna linser (konserverade går bra)
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl majs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk dragon
  • salt
  • 2 tomater

Gör så här:

Koka upp 1/2 liter vatten tillsammans med buljongen och oljan. Blanda ned couscousen och lägg på ett lock. Ställ av från plattan och låt grynen svälla cirka 10 minuter. Rör om med en gaffel.

Blanda linser, rödlök, majs och vinäger. Pressa ner vitlöken och blanda i dragon. Blanda med couscousen och smaka av med salt.

Skiva tomaten och dekorera.

Salladen kan serveras ljummen eller kall.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Söndagsstek

Egen rostbiff

Skippa färdigköpt och laga från grunden. Egen rostbiff är lätt att lyckas med.

helgmenyn.se

Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

buffemat.se


Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

Att låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg!

 helgmenyn.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...