Couscoussallad med gröna linserEnkel och god grundsallad. Passar fint som tillbehör eller enklare lunch. Gott på picknicken! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka upp 1/2 liter vatten tillsammans med buljongen och oljan. Blanda ned couscousen och lägg på ett lock. Ställ av från plattan och låt grynen svälla cirka 10 minuter. Rör om med en gaffel. Blanda linser, rödlök, majs och vinäger. Pressa ner vitlöken och blanda i dragon. Blanda med couscousen och smaka av med salt. Skiva tomaten och dekorera. Salladen kan serveras ljummen eller kall. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tjuvstarta våffelfrossanTid för våfflorDen 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott? TårtorTårtor för alla tillfällenSommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen! FrukostbullarBaka själv de bästa frukostbullarna
Vem vill inte äta nybakade frukostbröd en grå vardagsmorgon? De flesta. Men vem hinner stå och knåda en deg, låta den jäsa länge för att till sist få njuta sin frukost? Inte så många. Men lösningen är att baka frukostbröden på kvällen och låta dem jäsa direkt på plåten under natten. Det är lättare än du tror! Knepet är att använda lite jäst och gärna vetemjöl special som får degen att hålla samman bra. |
|