Baba ganoushBaba ganoush är en vitlöksdoftande aubergineröra som passar bra till många rätter. Du behöver
Gör så här:Dela auberginerna på längden och salta snittytorna väl. Låt stå cirka tjugo minuter och sätt under tiden ugnen på 200 grader. Skölj av saltet, klappa auberginerna torra och pensla med olivolja. Låt stå 25 minuter i mitten av ugnen. Ta ut auberginerna och låt dem svalna något. Gröp ur dem eller dra av skalet och lägg fruktköttet i en matberedare. Finhacka eller pressa vitlöksklyftorna och lägg i. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät massa. Tillsätt eventuellt mer olivolja eller citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp i en skål och pudra paprikapulver över. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Lättlagad snabbmatHemgjorda pirogerPiroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.
Fikatrender kommer och går. Och visst är det roligt att prova något nytt till kaffet. Men sen finns kakorna som alltid kommer tillbaka. Klassiska sockerkakor med olika smaksättning är svårslagna som fikabröd. Lättbakade, billiga, snabba, hållbara och fantastiskt goda! |
|