Baba ganoush

Baba ganoush är en vitlöksdoftande aubergineröra som passar bra till många rätter.

Du behöver

  • 500 g aubergine (2 medelstora)
  • salt
  • 1 tsk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • paprikapulver

Gör så här:

Dela auberginerna på längden och salta snittytorna väl. Låt stå cirka tjugo minuter och sätt under tiden ugnen på 200 grader. Skölj av saltet, klappa auberginerna torra och pensla med olivolja. Låt stå 25 minuter i mitten av ugnen.

Ta ut auberginerna och låt dem svalna något. Gröp ur dem eller dra av skalet och lägg fruktköttet i en matberedare. Finhacka eller pressa vitlöksklyftorna och lägg i. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät massa. Tillsätt eventuellt mer olivolja eller citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp i en skål och pudra paprikapulver över.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

semlor.nu

Lakritskladdkaka

Älskad kladdkaka – nu med lakritssmak!

Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka!

kladdkakor.se


Bärlyx!

Smak av sommar

Bär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon.

Kanske har du frysen full av trädgårdens och skogens skörd? Annars hittar du bären i frysdisken året om.

Ta mellanmålet till nya höjder med en härlig hallonsmoothie, eller koka kräm på dina egna favoritbär!

Köpevarianten kan aldrig mäta sig med din egen nyponsoppa en kylig morgon...

 bärrecept.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...