Baba ganoush

Baba ganoush är en vitlöksdoftande aubergineröra som passar bra till många rätter.

Du behöver

  • 500 g aubergine (2 medelstora)
  • salt
  • 1 tsk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • paprikapulver

Gör så här:

Dela auberginerna på längden och salta snittytorna väl. Låt stå cirka tjugo minuter och sätt under tiden ugnen på 200 grader. Skölj av saltet, klappa auberginerna torra och pensla med olivolja. Låt stå 25 minuter i mitten av ugnen.

Ta ut auberginerna och låt dem svalna något. Gröp ur dem eller dra av skalet och lägg fruktköttet i en matberedare. Finhacka eller pressa vitlöksklyftorna och lägg i. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät massa. Tillsätt eventuellt mer olivolja eller citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp i en skål och pudra paprikapulver över.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Färsk pasta

Hemlagad cannelloni

Färdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över.

pastarecept.nu

Cheesecake

Fruktig fika

Cheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär!

cheesecake.nu


Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd.

Experimentera gärna med dinkel eller havre för att hitta din favorit till frukosten. För dig som inte har degblandare eller starka armar rekommenderar vi knådfritt dinkelbröd helt utan jäst. Välkommen till en värld av gott bröd!

 surdegsbrod.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...