Falafel på gula ärtorI klassisk falafel används kikärtor, men här är de utbytta mot gula ärtor som är mer klimatsmarta. Receptet kräver matberedare. Du behöver
Gör så här:40-50 st små Blötlägg ärtorna minst 12 timmar, gärna ett dygn. Skala och grovhacka lök och vitlök. Lägg i en matberedare tillsammans med ärtor och övriga ingredienser. Mixa tills det är mycket finfördelat, rör om ibland om det behövs. Forma små biffar, skölj händerna i kallt vatten emellanåt så går det lättare. Stek i rikligt med olja i en stekpanna, vänd när de fått fin färg på undersidan. Falafel är kanske allra godast i pitabröd eller liknande tillsammans med olika såser och grönsaker och gärna saltgurka, men passar till det mesta. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Hembakta bullarBulla upp!Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst. FrukostbullarFrukostbullarna som får dagen att lyfta!Nybakat på morgonen är en skön start på dagen. Prova lättbakade rågbullar till morgonkaffet. Mat på minuterNyttig snabbmat med fisk och grönt till vardags
Efter en lång, skön och god jul vill man gärna växla över till vardagsmaten utan vare sig hälsopanik eller dietrecept. Men det får såklart gärna vara nyttigt. Och snabbt! |
|
Hej... vill bara tillägga att det går alldeles utmärkt att göra dessa falaflar UTAN ägg! Jag hade i ett par matskedar mjöl istället. Mumsiga blir de!