Falafel på gula ärtorI klassisk falafel används kikärtor, men här är de utbytta mot gula ärtor som är mer klimatsmarta. Receptet kräver matberedare. Du behöver
Gör så här:40-50 st små Blötlägg ärtorna minst 12 timmar, gärna ett dygn. Skala och grovhacka lök och vitlök. Lägg i en matberedare tillsammans med ärtor och övriga ingredienser. Mixa tills det är mycket finfördelat, rör om ibland om det behövs. Forma små biffar, skölj händerna i kallt vatten emellanåt så går det lättare. Stek i rikligt med olja i en stekpanna, vänd när de fått fin färg på undersidan. Falafel är kanske allra godast i pitabröd eller liknande tillsammans med olika såser och grönsaker och gärna saltgurka, men passar till det mesta. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara. BrödreceptMera matbröd!Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd! Sås av alla slagGlöm inte såsen!Tzatziki är ett måste till grillat och medelhavsmat. Oavsett om du planerar sommarfest med buffé eller lunch en vanlig tisdag lyfter såsen måltiden till en lite högre nivå. Med mustig rödvinssås till får rustika kötträtter med potatis en extra skjuts. Yoghurt och mynta rör du snabbt ihop till en raita som svalkar till kryddiga rätter och heta grytor. Det är såsen som gör det! |
|
Hej... vill bara tillägga att det går alldeles utmärkt att göra dessa falaflar UTAN ägg! Jag hade i ett par matskedar mjöl istället. Mumsiga blir de!