Fyllda quornfiléer

Quornfiléer som fylls med fetaost, rödlök och soltorkade tomater. Senapen balanseras här av den mjuka gräddsmaken. En riktig festrätt som alla kan laga!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 6 st quornfiléer, ca 300 g
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 liten rödlök
  • 100 gram fetaost
  • 3 dl grädde
  • 5-10 st soltorkade tomater
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här:

Dela quornfiléerna i två delar på längden med en vass kniv. Finhacka rödlök och skär fetaosten i tärningar.

Lägg ut underdelarna av quornfiléerna i en ugnsfast form. Fördela rödlöken och fetaosten över underdelarna. Klipp de soltorkade tomaterna i bitar och strö över.. Lägg på överdelarna som "lock".

Blanda grädden med senap, salt och peppar. Pressa i vitlöken och häll blandningen över filéerna.

Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Ös gärna filéerna efter halva tiden.


Servera gärna med mathavre, bulgur eller couscous.


Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Miami
1 februari 2013

Hur mycket rödlök skall man ha? Står inte i receptet :) En sak till, ska man "kallblanda" grädde, senap mm eller värma upp blandningen?

Redaktionens kommentar
Tack för din uppmärksamhet - nu finns 1 liten rödlök i receptet. Grädde, senap m m kallblandas. Lycka till!
Kommentar av LM
12 januari 2013

Låter gott! Men var kommer den halva vitlöken in i bilden?

Redaktionens kommentar
En miss i receptet! Vitlöken ska pressas i "gräddblandningen". Tack för att du var uppmärksam. Nu ändrar vi receptet...
Kommentar av osignerat
3 december 2012

Jag hatar också hathavre.


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Fisksoppa

Fisk + tomat och halloumi

Fisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest!

fisksoppa.se

Picknick till 6 juni

Fira nationaldagen med en härlig picknick!

Svenskare än vår svenska natur kan det väl inte bli? Fira 6 juni och allemansrätten, packa en härlig picknickkorg - kanske med fyllda baguetter med brie och aprikos!

utflyktsmat.se


Pasta

Pasta allt-i-ett för trötta gourmeter!

Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat!

Pasta räddar vardagen i många kök. Snabbt, mättande, lättvarierat och mättande. Och allra bäst blir allt-i-ett rätterna med bara en gryta på bordet. Varianterna där varm pasta smaksätts med grönt, kött, fisk eller svamp är oändliga. Och ofta är det enkla det som blir allra godast. Variera pasta carbonaran och gör carbonara med chorizo eller färskost. Laga krämig pasta med grönkål, parmesan och hasselnötter. Eller gör pasta puttanesca med sardeller.
Eller så smaksätter du med rökt lax och gör pasta med champinjoner och rökt lax och bönor. En rätt som är snabb nog en vardagskväll men god nog för fredagsmys eller lördagsmiddag. Något grönt, lite bröd och du har kvällen räddad.

 pastarecept.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...