Fyllda quornfiléer

Quornfiléer som fylls med fetaost, rödlök och soltorkade tomater. Senapen balanseras här av den mjuka gräddsmaken. En riktig festrätt som alla kan laga!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 6 st quornfiléer, ca 300 g
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 liten rödlök
  • 100 gram fetaost
  • 3 dl grädde
  • 5-10 st soltorkade tomater
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här:

Dela quornfiléerna i två delar på längden med en vass kniv. Finhacka rödlök och skär fetaosten i tärningar.

Lägg ut underdelarna av quornfiléerna i en ugnsfast form. Fördela rödlöken och fetaosten över underdelarna. Klipp de soltorkade tomaterna i bitar och strö över.. Lägg på överdelarna som "lock".

Blanda grädden med senap, salt och peppar. Pressa i vitlöken och häll blandningen över filéerna.

Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Ös gärna filéerna efter halva tiden.


Servera gärna med mathavre, bulgur eller couscous.


Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Miami
1 februari 2013

Hur mycket rödlök skall man ha? Står inte i receptet :) En sak till, ska man "kallblanda" grädde, senap mm eller värma upp blandningen?

Redaktionens kommentar
Tack för din uppmärksamhet - nu finns 1 liten rödlök i receptet. Grädde, senap m m kallblandas. Lycka till!
Kommentar av LM
12 januari 2013

Låter gott! Men var kommer den halva vitlöken in i bilden?

Redaktionens kommentar
En miss i receptet! Vitlöken ska pressas i "gräddblandningen". Tack för att du var uppmärksam. Nu ändrar vi receptet...
Kommentar av osignerat
3 december 2012

Jag hatar också hathavre.


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Fisksoppa

Fisk ger smaken

Få rätter är så tacksamma som fisksoppa. Mycket smak för liten insats!

fisksoppa.se

Buffé

Planera sommarens buffé

Buffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka!

buffemat.se


Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

Sockerkakan är en trygg natur som sällan gör oss besvikna. Lättbakad och tål att både frysas och ligga i framme någon dag. Och så är den lätt att variera i det oändliga. Inte konstigt att den fortfarande är en av våra absoluta fikafavoriter!
Prova ett enkelt grundrecept på lättbakad och billig sockerkaka. Smaksätt den efter eget tycke eller gör en god citronsockerkaka med nytt recept. Lätt att lyckas med, saftig och med en fin citronsmak.
Citron eller choklad? En god chokladsockerkaka är aldrig fel. Eller en vanlig, saftig sockerkaka som håller länge utan att bli torr.
Vill du prova någonting annorlunda bakar du en gammaldags sockerkaka, utan fett och med lika delar ägg, socker och mjöl. Roligt och riktigt gott.
Glutenfritt? Javisst! Det går fint att baka glutenfri sockerkaka. Här är ett nytt recept med mandel och chokladtäcke!
Ha en riktigt skön fikastund!

 sockerkakor.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...