Fyllda quornfiléer

Quornfiléer som fylls med fetaost, rödlök och soltorkade tomater. Senapen balanseras här av den mjuka gräddsmaken. En riktig festrätt som alla kan laga!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 6 st quornfiléer, ca 300 g
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 liten rödlök
  • 100 gram fetaost
  • 3 dl grädde
  • 5-10 st soltorkade tomater
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här:

Dela quornfiléerna i två delar på längden med en vass kniv. Finhacka rödlök och skär fetaosten i tärningar.

Lägg ut underdelarna av quornfiléerna i en ugnsfast form. Fördela rödlöken och fetaosten över underdelarna. Klipp de soltorkade tomaterna i bitar och strö över.. Lägg på överdelarna som "lock".

Blanda grädden med senap, salt och peppar. Pressa i vitlöken och häll blandningen över filéerna.

Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Ös gärna filéerna efter halva tiden.


Servera gärna med mathavre, bulgur eller couscous.


Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Miami
1 februari 2013

Hur mycket rödlök skall man ha? Står inte i receptet :) En sak till, ska man "kallblanda" grädde, senap mm eller värma upp blandningen?

Redaktionens kommentar
Tack för din uppmärksamhet - nu finns 1 liten rödlök i receptet. Grädde, senap m m kallblandas. Lycka till!
Kommentar av LM
12 januari 2013

Låter gott! Men var kommer den halva vitlöken in i bilden?

Redaktionens kommentar
En miss i receptet! Vitlöken ska pressas i "gräddblandningen". Tack för att du var uppmärksam. Nu ändrar vi receptet...
Kommentar av osignerat
3 december 2012

Jag hatar också hathavre.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Våffeldagen

Fira våffeldagen!

Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag!

vafflor.se

Helgtipset

Broccolipaj

En god paj passar lika bra till fredagmiddag som på buffébordet. Eller gör den klassiska broccolipajen med ädelost och packa ner i utflyktskorgen!

pajrecept.se


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...