Kesobiffar

Naggande goda små biffar som mättar bra. Gör gärna en stor sats och frys, stekta eller ostekta.

Du behöver

Grundrecept

  • 300 g keso
  • 450 g kokt potatis
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • salt, peppar
  • ströbröd till panering
  • olja till stekning

Basilika och vitlök

  • 1 kruka finklippt basilika
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk tomatpuré eller 2 msk krossade tomater

Kapris och persilja

  • 6 msk kapris
  • 1 paket fryst persilja eller 5 msk finklippt färsk persilja

Gör så här:

20-30 stycken.

Finhacka löken. Mosa potatisen och blanda med keso, lök, ströbröd och ägg. Smaka av smeten med salt och peppar. Blanda gärna i någon av varianterna på smaksättning, eller stek kesobiffarna naturella. Forma små bollar som plattas till biffar och panera dem i ströbröd. Stek i generöst med olja på medelvärme tills de fått fin yta på båda sidor.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakakaka

Mera choklad!

Måttlighet ska vara en dygd. Men det kan väl inte gälla choklad? Ju mer klassisk, fransk chokladkaka, desto bättre!

bakakaka.se

Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

risotto.nu


Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

Att svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt!

 pastarecept.nu


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...