Tian med spenat och soltorkade tomaterTian blir snabbt en uppskattad vardagsrätt som är lättlagad och sköter sig själv i ugnen. Du behöverReceptet är för 3-4 personer. Fyllning
Äggstanning
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Krama överskottsvätskan ur spenaten. Smält smöret i en panna och fräs spenaten tillsammans med salt, svartpeppar och muskot i några minuter eller tills den släppt all vätska. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med spenaten. Lägg i botten på en smord ugnsform. Vispa samman ägg, mjölk och salt till äggstanningen och tillsätt osten. Slå över spenaten. Grädda tianen i ugnen i 20-25 minuter, tills den stannat och fått fin färg. Servera med sallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit! PannkakorCrêpesPannkaksrullar med fyllning, crêpes, är en rätt som passar i många sammanhang. Beroende på vad du fyller crêpesen med så kan de vara både en enkel förrätt, en vardagsmiddag, en festrätt eller ett bra inslag på buffébordet. Servera dem som de är med grönt och ett gott bröd eller låt dem bli ett av flera inslag i middagen. Prova något av våra nya recept; svampcrêpes, som passar fint på buffén, köttfärscrêpes, som både barn och vuxna brukar gillar eller kanske goda böncrêpes? Godare middag på er! |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej,
Hur fungerar den här rätten i en matlåda tro?
Alltså att värma upp i micro dagen efter?