Tian med spenat och soltorkade tomaterTian blir snabbt en uppskattad vardagsrätt som är lättlagad och sköter sig själv i ugnen. Du behöverReceptet är för 3-4 personer. Fyllning
Äggstanning
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Krama överskottsvätskan ur spenaten. Smält smöret i en panna och fräs spenaten tillsammans med salt, svartpeppar och muskot i några minuter eller tills den släppt all vätska. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med spenaten. Lägg i botten på en smord ugnsform. Vispa samman ägg, mjölk och salt till äggstanningen och tillsätt osten. Slå över spenaten. Grädda tianen i ugnen i 20-25 minuter, tills den stannat och fått fin färg. Servera med sallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Röda, svarta och vita vinbärSemestertid med vinbärsplockningSvarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås! Vegetariska grytor och sopporVinterns sista långkokVintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk! VinterpicknickGott i skidbackenJust nu vimlar skid– och pulkabackarna av sportlovsfirare i alla åldrar. Och bra mellanmål att ta med upp på backen eller i spåret är ett måste för orken och trivseln. Gör en omgång egna bars att ha i fickan eller väskan. Vill du någonting matigt passar piroger, mjuk picknickpizza eller pestosnurror fint. Fyllda pitabröd eller hembakade korvbröd förhöjer grillningen. Väl inne i stugvärmen passar rykande nybakta scones som allra bäst. Och framåt kvällen en värmande Irish coffee framför brasan! |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej,
Hur fungerar den här rätten i en matlåda tro?
Alltså att värma upp i micro dagen efter?