Tomatgratinerade jordärtskockorJordärtskockan med sin fina smak är en användbar rotsak. Dessutom är den lättodlad om du har en egen plätt jord! Prova ett lite annorlunda recept där skockorna gratineras i tomatsås. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta jordärtskockorna om det behövs och skala dem slarvigt. Dela de större skockorna i bitar så alla är ungefär jämnstora. Koka knappt mjuka i lättsaltat vatten i 10-15 minuter. Gör tomatsåsen medan jordärtskockorna kokar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan tills löken mjuknar och tillsätt tomaterna, salt och svartpeppar. Mortla eller smula kryddörterna och tillsätt. Låt puttra samman i minst 5 minuter, gärna mer. Lägg jordärtskockorna i en smord, ugnsfast form och häll tomatsåsen över. Sätt in dem i ugnen och låt stå i 15 minuter. Ta ut dem, strö över den rivna osten och låt dem stå i ytterligare 10 minuter tills osten smält och fått lite färg.
Servera gärna med matvete eller ris och en sallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorSmått är gott!Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna! Kyckling i curryLångkok blir mustigt värmande grytor!Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta! CheesecakeFruktig fikaDen populära cheesecaken finns i mängder av varianter. Här i Sverige är det vanligast med cream cheese, typ Philadelphiaost i fyllningen. Smaksätter gör vi med vanilj, choklad, eller frukt och bär. Och vad kan passa bättre än en lättbakad cheesecake med saft och bär i receptet! |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Synd att tomatsåsen dödar den fina jordärtskocksmaken! Jag kommer att förändra detta recept.