![]() ![]() Paj med squash och svamp![]() I den här pajen sätter dill smak på en krämig fyllning av vintersquash eller pumpa, toppad med fräst svamp. Du behöverPajdeg
Fyllning
Gör så här:Börja med att göra pajdegen. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa, i matberedare eller för hand. Blanda ner vattnet tills degen går ihop. Låt vila i kylskåp minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla eller tumma ut degen så att den passar en pajform med cirka 24-26 cm i diameter. Nagga botten. Förgrädda pajskalet i 200 graders ugnsvärme i 12 minuter. Gör fyllningen så här: Tärna squash eller pumpa i ungefär centimeterstora tärningar. Finhacka löken. Smält cirka 1 msk smör i en stor panna eller kastrull och fräs lök och squash på medelvärme tills squashen börjar mjukna, cirka 15 minuter. Tillsätt crème fraiche, tomatpuré, dill, salt och peppar. Rör om och låt puttra samman ett par minuter, smaka av. Ansa champinjonerna och skär dem i skivor. Fräs dem i 1 msk smör i en stekpanna tills de släppt vätskan. Lägg squashfyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med svampen. Strö till sist riven ost över och grädda pajen i 200 graders ugnsvärme mitt i ugnen i 15-18 minuter. ![]() ![]() ![]()
|
|