Rissallad med kikärtor och oliver

Vacker, mättande och god! En bra, vegetarisk sallad med ris som grund.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl ris
  • 1 buljongtärning, grönsaks
  • 350-400g kokta kikärtor (konserverade går bra)
  • 3 dl skuren isbesrsssalld eller annan grön sallad
  • 1 1/2 dl tärnad gurka
  • 4-6 färska champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 12 kalamataoliver
  • 1/2 dl rapsolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk ljus soja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 tsk råsocker
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • färsk oregano

Gör så här:

Koka riset i buljongen, antingen efter anvisningarna på paketet eller cirka 20 minuter i 6 dl vatten och buljongtärningen. Låt riset svalna.

Blanda samman isbergssallad, kikärtor och gurka. Blanda ner i det svalnade riset.

Tärna champinjonerna. Finhacka löken. Blanda en dressing av rapsolja, vinäger, soja, tomatpuré, råsocker, pressad vitlök, salt och peppar. Blanda oliver och svamp med dressingen och låt den dra några minuter.

Blanda samman med risblandningen och toppa med färsk oregano.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Helgtipset

Broccolipaj

En god paj passar lika bra till fredagmiddag som på buffébordet. Eller gör den klassiska broccolipajen med ädelost och packa ner i utflyktskorgen!

pajrecept.se

Sockerkakor

Mjuka kakor!

Kakälskare, se hit! www.sockerkakor.se är en sajt med bara mjuka kakor.

sockerkakor.se


Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

Squash är en bra råvara som lätt tar till sig andra smaker och passar i många rätter. Dill och squash är gott ihop, till exempel i pastasås. Fylld och gratinerad med quornfärs mättar squashen många. Mild squashsoppa blir gott till förrätt och kompletteras med squashpudding till efterrätt. Överflöd är ett välsmakande problem!

 vegetariskarecept.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...