Rissallad med kikärtor och oliverVacker, mättande och god! En bra, vegetarisk sallad med ris som grund. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka riset i buljongen, antingen efter anvisningarna på paketet eller cirka 20 minuter i 6 dl vatten och buljongtärningen. Låt riset svalna. Blanda samman isbergssallad, kikärtor och gurka. Blanda ner i det svalnade riset. Tärna champinjonerna. Finhacka löken. Blanda en dressing av rapsolja, vinäger, soja, tomatpuré, råsocker, pressad vitlök, salt och peppar. Blanda oliver och svamp med dressingen och låt den dra några minuter. Blanda samman med risblandningen och toppa med färsk oregano. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Grön bufféGrön buffé till Kristi himmelfärdsdagLånghelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål! Julkakor i långpannaJulkakor till allaDela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna! BakelserEgna mazarinerSmåkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna. |
|