Rissallad med kikärtor och oliverVacker, mättande och god! En bra, vegetarisk sallad med ris som grund. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka riset i buljongen, antingen efter anvisningarna på paketet eller cirka 20 minuter i 6 dl vatten och buljongtärningen. Låt riset svalna. Blanda samman isbergssallad, kikärtor och gurka. Blanda ner i det svalnade riset. Tärna champinjonerna. Finhacka löken. Blanda en dressing av rapsolja, vinäger, soja, tomatpuré, råsocker, pressad vitlök, salt och peppar. Blanda oliver och svamp med dressingen och låt den dra några minuter. Blanda samman med risblandningen och toppa med färsk oregano. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrönkålGrönkål + pasta = santNu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost. SconesOst- och olivsconesOst- och olivscones blir en matig fika! Eller ett gott tilltugg till salladen. KladdkakorElegantKladdkaka brukar bli den perfekta kakan när det är brådis eller när gästerna kommer oväntat. Och visst är det smidigt med en lättbakad kaka som går fort att grädda.
Men det går att lyfta kladdkakan till en ny nivå, utan mycket ansträngning. Prova ett nytt recept på kladdkaka med tryffel! Eller testa att laga en god chokladpaj med kladdkakefyllning. Kanske en mjuk chokladkladdkaka serverad med lättvispad grädde? Nästan lika snabbakade som den klassiska kladdkakan men helt klart elegantare! Stilfull fika! |
|