Fylld butternutpumpaButternutpumpan smakar riktigt bra att ugnsbaka, med sin milda, söta smak. Men du kan också prova med andra pumpor, så länge de inte är för storvuxna. Här ett gott, färgglatt recept med få kryddor men mycket smak från grönsakerna. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Tvätta och dela pumporna. Dela dem och ta bort kärnorna, skär fruktköttet i bitar. Skala och tärna moroten och rödbetorna. Finhacka lök och vitlök. Rensa och skär broccolin i små buketter. Fräs lök, morot och pumpa så det får fin färg. Låt broccolin följa med på slutet. Lägg åt sidan och fräs rödbetan. Blanda samman med de andra grönsakerna när den börjar mjukna. Lös buljongtärningen i lite hett vatten och slå över grönsakerna. Låt svalna något och blanda försiktigt. Skär osten i kuber. Pensla pumpahalvorna med olivolja runtom. Blanda hälften av grönsakerna med tomatkrossen och täck botten av en smord ugnsfast form med såsen. Blanda nu grönsaksblandningen med osten och de avrunna oliverna. Lägg pumporna i formen och fyll dem med grönsaksblandningen. Strö över svartpeppar. Gratinera i ugn i 175-200 grader i cirka 45 minuter. Pumporna ska vara helt mjuka rakt igenom. Servera som de är tillsammans med bröd, ris eller ugnsbakade rotfrukter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaKafferepSmåkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten! KakorÄppelfest!Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka. Sallad till buffénSomrig sallad till buffénTill sommaren blir våra vanligaste salladsgrönsaker som bäst: svenskodlade, mogna, nyskördade. Då passar det bra göra en härlig sallad till buffén. Om salladen ska mätta är det bra att göra den mättande, som ljummen potatissallad med bacon och brieost eller smakrik pestokryddad pastasallad. Vänta till dagen för festen med att lägga samman salladen eftersom vissa grönsaker blir trista av att ligga! Däremot kan dressingen förberedas och potatis eller gryn kokas i förväg. Servera rumstempererad för att få så mycket smak av sommar som möjligt. |
|