Fylld butternutpumpaButternutpumpan smakar riktigt bra att ugnsbaka, med sin milda, söta smak. Men du kan också prova med andra pumpor, så länge de inte är för storvuxna. Här ett gott, färgglatt recept med få kryddor men mycket smak från grönsakerna. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Tvätta och dela pumporna. Dela dem och ta bort kärnorna, skär fruktköttet i bitar. Skala och tärna moroten och rödbetorna. Finhacka lök och vitlök. Rensa och skär broccolin i små buketter. Fräs lök, morot och pumpa så det får fin färg. Låt broccolin följa med på slutet. Lägg åt sidan och fräs rödbetan. Blanda samman med de andra grönsakerna när den börjar mjukna. Lös buljongtärningen i lite hett vatten och slå över grönsakerna. Låt svalna något och blanda försiktigt. Skär osten i kuber. Pensla pumpahalvorna med olivolja runtom. Blanda hälften av grönsakerna med tomatkrossen och täck botten av en smord ugnsfast form med såsen. Blanda nu grönsaksblandningen med osten och de avrunna oliverna. Lägg pumporna i formen och fyll dem med grönsaksblandningen. Strö över svartpeppar. Gratinera i ugn i 175-200 grader i cirka 45 minuter. Pumporna ska vara helt mjuka rakt igenom. Servera som de är tillsammans med bröd, ris eller ugnsbakade rotfrukter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GlassMera glass!Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt! HembakatBaka bättre bröd!Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla! FisksoppaLaga godaste fisksoppan hemma!
Soppa är rätten som kan vara både vardagsmat och festrätt. Och som ofta passar både som förrätt och huvudrätt. Gör du en fisksoppa får du en mustig soppa med mycket smak som räcker fint som huvudrätt. |
|