HariraI muslimska länder äts denna kryddiga, mättande soppa till ramadan, med eller utan kött. Du behöver
Gör så här:Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en gryta tillsammans med koriander, spiskummin, paprikapulver och gurkmeja. Skölj linserna och rör ner dem efter fem minuter. Tillsätt tomater, grönsaksbuljong, kanel, kikärtor och harissa. Låt koka i 45 minuter. Späd soppan med mer buljong om det behövs, den ska vara ganska tjock i konsistensen. Smaka av med citronsaft och salt. Ät gärna med ett gott bröd till. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorFrön som sätter smakSolrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel. SoppreceptSopplunchSoppa är den perfekta lunchen en solig höstdag. Och en utmärkt starkt på middagen en kulen kväll! Nya sopprecept på sopprecept.se. CrêpesSnabba pannkakor med god och matig fyllningCrêpes är bekvämmatens bekvämmat. Smidigt att ha färdigt i kylen när det är bråttom, lätt att frysa in direkt i ugnsformen, och en perfekt rätt att laga av pannkakor som blivit över. Crêpes är också lätt att fylla av det man för tillfället har hemma. Klassiska fyllningar som köttfärscrêpes, svampcrêpes eller kycklingcrêpes är gott som passar både vardag och på en buffé. Goda böncrêpes mättar fint, och lite lättare räkcrêpes, fyllda med räkstuvning, är enkel lyx som är lätt att laga även mitt i veckan. Med grönsaker, sallader och kanske en bit bröd räcker två crêpes per person långt en vardag. Och tillsammans med soppa passar de som varmt tillbehör. Snabb, lätt, billig och bekväm mat helt enkelt! |
|