Couscoussoppa

En mustig couscoussoppa med saffran och spiskummin!

Du behöver

  • 1-2 gula lökar, 150 g
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 g saffran
  • 2 tsk spiskummin
  • 500 g passerade tomater
  • 200 g couscous, 2 1/2 dl
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 50 g torkade aprikoser
  • salt
  • svartpeppar
  • slätbladig persilja

Gör så här:

Hacka löken och låt fräsa i olivoljan fem minuter eller tills den mjuknat.

Tillsätt de krossade tomaterna. Stöt saffran med lite salt i en mortel. Tillsätt buljong, saffran, spiskummin och salt. Låt koka upp. Skär aprikoserna i strimlor.

Häll i couscous och aprikoser. Låt koka 25-30 minuter på låg värme. Smaka av med salt, svartpeppar och garnera med persilja.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kaffedrinkar

Höj värmen!

Höj temperaturen med en värmande kaffedrink!

kaffedrinkar.se

Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

smakakor.se


Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

I helgen tjuvstartar vi våffelfrossan, gärna med lite mindre traditionella våfflor att servera till efterrätt. Franska våfflor fyllda med vaniljkräm eller chokladvåfflor avslutar en lätt måltid med finess.
Våfflor blir dessutom en uppskattad huvudrätt med hjälp av matiga pålägg och röror av olika slag - eller prova att byta grädden och sylten mot några av våra andra förslag på söta pålägg!

 vafflor.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...